Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký obor si vybrat po gymplu ? :)
PříspěvekNapsal: ned 22. úno 2015 9:36:58 
Ahoj, jsem ve třetím ročníku na gymplu a vždy jsem snila o tom že půjdu učit. :) Ale nějak se nemůžu rozhodnout zda 1.st zš, 2. st nebo střední školy, každé má své pro a proti. Mám ráda děti, dělám instruktorku a říkají mi, že by mi na 1.st bylo dobře s malými dětmi, ale zase jsem od malička chtěla na 2st.-biologie, matematika,ale děti v téhle věkové skupině jsou docela nehodní a prý bych na ně byla moc hodná :D a v poslední době hodně přemýšlím nad možností středních škol- biologie, tělocvik. O tělocviku mi zase říkají at nechodím, že je tam chodí hrozně moc lidí. Líbilo by se mi učit na gymplu, ale zase na učnáku asi ne :roll: Prosím, poradite mi ? co se vám zdá nejlepší ? Přemýšlím nad tím hrozně dlouho a chtěla bych slyšet radu od někoho jiného :) Prosím ;)


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Jaký obor si vybrat po gymplu ? :)
PříspěvekNapsal: úte 28. dub 2015 10:37:25 
Ahoj,
pokud jsi si jistá, že chceš být učitelkou, musíš zaprvé počítat s tím, že děti jsou dnes zlobivější a neukázněnější než tomu bývalo dříve - a to jak na základní škole, tak na střední. Jevíš se mi trochu naivní a citlivá duše, proto bych Ti asi doporučila jít spíše studovat učitelství na 1. stupeň základní školy. Zadruhé bych Tě chtěla upozornit na to, že pokud chceš učit děti (kdekoli), měla bys mít coby studentka 3. ročníku gymnázia výrazně lepší pravopis a písemný projev vůbec. Pročti si odstavec, který jsi napsala, snad poznáš, o čem píšu. Jako budoucí učitelka bys měla psát bez hrubek a stylisticky správně, ať už píšeš dopis, vzkaz, dotaz, mail, prostě cokoli. Je to Tvoje vizitka.
Přeji hodně štěstí při volbě povolání.
LenkaB


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Jaký obor si vybrat po gymplu ? :)
PříspěvekNapsal: ned 10. kvě 2015 10:26:47 
Denisa píše:
.. vždy jsem snila o tom že půjdu učit. :) .. poslední době hodně přemýšlím nad možností středních škol- biologie, tělocvik.

Co takhle po získání všeobecného středního vzdělání získat specializaci ve které váš zájem o biologii, tělocvik a učení uplatníte i jinak než ve školství. Například nástavbou pro rehabilitační pracovnice (uplatnění v rehabilitaci, LDN, v lázních, nápravný tělocvik, atd.) nebo radiologický laborant, diplomovaný radiologický asistent (dříve rentgenový laborant), nebo nějakou zdravotnickou školu, VOŠ zdravotnickou, nebo snad diplomovaný zdravotnický záchranář, nebo i bakalářské studium záchranáře.

Pokud chcete učit, vězte, že i pacienti jsou jako děti a učit choré rehabilitovat cvičením v bazénu, v tělocvičně nebo při individuálním cvičení, nebo vysvětlit a pomoci pacientovi jak se má připravit na provedení snímku a jak zaujmout správnou fixní pozici, je stejně náročné a stejně záslužné jako učit děti.

Nebo vás zaujme studium a uplatnění v oborech ekologie a ochrana přírody nebo hygiena prostředí, atd..? Ještě máte čas na rozmyšlenou, sama nejlépe víte, co vás baví a pro co máte předpoklady.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: