Dobrý večer,
nebudu už reagovat na problém nahrávání učitelů žáky, myslím, že už téměř není co dodat.
Budu mít jinou otázku - myslíte si, že učitel a žák jsou si rovni ve svých právech?
U nás na škole jsme řešili tento problém:
paní ředitelka zakázala všem učitelkám používat během vyučování mobily, a to proto, že pokud totéž učitel zakazuje žákovi, musí mu jít příkladem, musí mu ukázat, že stejně se chová i on, učitel.
Neobstály argumenty učitelek, že mezi dospělým člověkem a dítětem je prostě rozdíl.
Že ony potřebují mobily nejen pro osobní potřebu / téměř všechny měly své vlastní děti ještě ve školním věku /, ale že často na jejich mobil volají i rodiče žáků, že je dobré mít s sebou mobil pro případ nějakého problému, zranění...
Z toho vyplývá i moje další otázka:
poskytujete jako učitelé své soukromé číslo rodičům pro snadnější a rychlejší vzájemnou komunikaci, možná i pro pocit osobnějšího přístupu ?
Já osobně si myslím, že je to oboustranně výhodné, odpadává problém s tím, že rodič se dovolá do sborovny, něco vzkáže, kolegyně to vyřídí / nebo nevyřídí, protože zapomene

/, ale třeba ne hned, protože mezitím řeší několik jiných úkolů, nebo to vyřídí trošku jinak, než to rodič myslel....
V osobním rozhovoru mezi tř.učitelem a rodičem nedochází k těmto komunikačním šumům.
Ale to už jsem trochu odbočila.
Těším se na Vaše názory.
Milena k.