Ahojky všichni,
pokud se tedy jedná o zavedení povinné předškolní docházky, jsem PROTI. Proč dítěti ubírat rok hravého dětství? Vůbec nechápu, jak mohl vůbec někdo něco tak hloupého navrhnout
Děti se vyvíjejí přirozenou cestou s podporou edukačního procesu v MŠ. Ale pokud se rodiče rozhodnou dítě do MŠ nedat ( a těch je velmi málo
), i tak nejpozději do půl roku (jak mi sdělili učitelé 1. tříd) vše v pohodě doženou. Samozřejmě, pro učitele na ZŠ je to tím pádem těžší, musí se takovým dětem individuálně věnovat. Milí kantoři ZŠ, mám úctu k vaší práci, ale připadá mi, že zavedením povinné předškolní docházky by se docílilo toho, že se vám děti jaksi "připraví" a vy už budete mít vše jednodušší. Čili, jednoduše řečeno, mateřinky vy makejte, ať nám se lépe pracuje
. Nezlobte se, ale já to tak cítím. Na mat. školy se vždy pohlíželo jen tak okrajově, málokdo vidí, kolik je zde namáhavé práce, jak jsou zde děti různé a teprve se vyvíjejí, a my se jim musíme
všem věnovat individuálně. A to vše při počtu 28 na třídě. Ale to už odbočuji... Takže zpět k otázce povinného předškolního vzdělávání - NE, NE, NE