Omlouvám se, pokud zahlcuji informacemi - toto ještě "musím".
Slyšela jsem /někdy během léta/ rozhovor v TV s paní Struneckou - bioložka. Mluvila mj. o rozšíření autismu v Americe - do rozměrů epidemie. Poukazovala na příčiny tohoto stavu /vlivy chemie kolem nás - jídlo, očkování atd./.
Seplo mi to - souvislosti s knížkou Syndróm trávenia a psychológie a dopátrala jsem se i ke knížce Anny Strunecké: Doba jedová /mám jí už doma/ - v knize jsou popsány různé chemické látky, které ovlivňují životy nás všech a jsou přidávány např. do potravin i navzdory tomu, že jsou škodlivé.
Sama jsem alergik a "musela jsem" užívat denně "proti alergii" léky. Cca před 15 lety jsem "svévolně", na základě své intuice a něco málo získaných informací vynechala ze svého jídelníčku některá jídla /natrvalo/, na alergologii nemusím, léky nepotřebuji, jsem bez alergických potíží.
Tím chci říci, že mám vlastní, osobní zkušenosti ohledně ZÁSADNÍHO vlivu potravin na zdravotní stav, tudíž jsem o tom přesvědčená, že i strava a přítomnost chemie v ní může ovlivnit vznik anebo stav nemocí - např. autismu.
Přidám tedy ještě dokaz - audio - rozhovor s paní Struneckou, ve kterém se zmiňuje i o autismu.
http://media.rozhlas.cz/_audio/02049024.mp3