takže i když v osnovách pro stř.stupen není smyslová výchova....a podle SPC mám do IVP ji zařadit, tak kam ji ale v rozvrhu mám dát? jako další předmět? to přece nejde?
Já SPC nerozumím. Nejdřív totiž paní z SPC mamince řekla po vyšetření, že ano, že to pro něj bude nejlepší, že stím souhlasí. ale potom to s někým zkonzultovala a volala pak řed.,že s tím rozhodně nesouhlasí, že by ho to poškodilo. Sice nevím v čem poškodilo, když nečte protože má těžkou poruchu komunikace, takže oční kontakt žádný, mluvení žádné, děláme ted Macquarie metodu a zatím se nám daří

Počty s těmi jsme na nule, nepozná ani 1, Tv, Hv všude problémy. potřeboval by Sv ale co s tím? nepotřebuje počty a psaní? o tom radši nebudu ani mluvit, sám neudělá zhola nic, všechno spíš ZA NĚJ dělá asistentka. v rehabil.progr.je také čtení a počty i psaní se tam zařadí....nejsme omezení osnovami a ročníky....je to volnější a hlavně se to přizpůsobí indiv.stavu žáka. Jeho postižení se zhoršuje, v 5letech ani nebyl na úrovni 2letého dítěte, ted je mu 10 a není ani na úrovni 4 letého dítěte, s mluvením je mé 2 leté dítě na tom lépe nežli on, což je samozřejmé, ale opravdu rozhodující pro rehabil.program.
Vidím to jednoznačně..ale pokud mi někdo dá jasné vysvětlení proč nepřeřadit, beru to a budu se snažit mu dát co nejvíc. Ale to co vyplodilo SPC, no řekněte sama.....
SPC nechtělo ani slyšet můj názor, přitom rozhoduje o mě, o mé práci a hlavně o dítěti. No nevím. Do ted spolupráce super, ted paní jaksi rozhodla, ani roidče neinformovala o změně názoru, nic. tak jsme z toho rozčarovaní.