Zdravím všechny nadšence týdenních plánů
!
Přidávám se jen s pozitivními zkušenostmi, které jsem získala při práci s plány u dětí 1. třídy. Neměly tak krásnou formu, Vaše tabulky jsou skutečně nádherně přehledné, jasné, ale účel splnily. Rodiče je ocenili hned při nástupu do ZŠ, kdy děti ještě neuměly nic zapsat do úkoláčku. Rodiče nebyli ve stresu, že jejich prvňák hned 1. týden neví, co si má donést do školy, nebo jaký úkol vypracovat. Abych trénovala paměť dětí, schopnost donést informaci rodičům, byla jsem s rodiči domuvena, že si nechají zadání od dítěte vyložit, pak až porovnají s plánem. Velmi rychle poznali, jak se jejich dítě soustředí, jak je na tom s pamětí...
Plán mi pomáhal i při přípravě na projektovou výuku. Rodiče byli více v obraze, věděli, co je cílem, jak projekt bude probíhat. Snadno připravili pomůcky, mohli se do projektu zapojit (dohledat s dítětem potřebnou literaturu, přinést na ukázku rekvizitu apod.). Týdenním plánem byli do školního procesu maximálně vtaženi. Vyžadovala jsem rovněž zpětnou vazbu. V naší škole byl zaveden také systém měsíčních plánů, které byly pro každou třídu zveřejněny na webových stránkách školy.