Sofia Hladíková píše:
Výše finančních prostředků není všude stejná - pohybuje se přeci v určitých mantinelech stanovených vyhláškou - naposledy se měnila směrem nahoru letos v lednu.Že bychom měli stanovené ministerstvem povinné receptury mi také asi uniklo. Jsme malá škola a vaříme, myslím dobře - jednak skutečně musíme plnit tzv.potravinový koš (nechápu, jak to zvládají zmíněné knedlíkové školy), jednak se vedoucí kuchařka opravdu snaží o zdravé, chutné jídlo. Problém vidím v něčem jiném. Finanční prostředky poskytované státem na 1 kuchařku na určitý počet strávníků, jsou už tak vražedné, že věřím tomu, že to ty méně zodpovědné a oddané své kuchařské profesi (to je ostatně stejné jako s učiteli), tlačí k používání polotovarů z časových důvodů... Malé kuchyně - tedy spíš jejich zřizovatelé - mnohdy nemají na nákup drahého konvektomatu - i to je pak problém se spotřebou tuků...Ale stále mi to přijde lepší, než velké vyvařovny, kde se jídlo rozváží po půlce Prahy. Ale je to asi fakt případ od případu. Ale za ty peníze je spíš obdivuji, že ještě ve školství pracují.
S tím souhlasím. Aní se nedivím, že malé kuchyně, nemají na nákup drahých konvektomatů. Když se podíváte na nějaký web, tak takový větší konvektomat výjde tak na 350 - 450 tisíc, což je opravdu dost peněz. To samé nerezový nábytek, jeden velký regál, nebo skřín a jste v tom tak za 20 - 30 tisíc. Provoz kuchyně něco stojí no...