Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: ned 04. črc 2010 20:53:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. úno 2010 13:41:43
Příspěvky: 150
Vážení kolegové,
nedávno jsem neuspěl s vkládáním souboru vytvořeného pro interaktivní tabuli SMART. Zjistil jsem, že jako DUM můžou autoři vkládat pouze soubory vytvořené v jiných aplikacích.
Zajímalo by mě, s jakými softwary pracujete na školách Vy. Jsou to ActiveBoard nebo SMARBoard, jak předpokládám, nebo jsou to i IWETA a Interwrite LE?
Připadá mi totiž, že do DUM můžou autoři vkládat soubory pro využití na interaktivních tabulích, které však ve školách moc nejsou. Opravte mě prosím, pokud se mýlím.
Přeju pěkné léto.

Martin Rusek


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 7:08:10 
Offline
Člen Rady starších
Uživatelský avatar

Registrován: stř 07. črc 2010 7:04:19
Příspěvky: 349
Myslím, že na školách jsou nejběžnější dva první typy, ale na DUM jsem zatím objevila jen prezentace Power Point- možná jsem se špatně dívala. Možná jde o licenci, možná o aplikaci, nevím. U nás funguje na Activu samozřejmě i Smart.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 7:38:12 
Offline
Člen Rady starších
Uživatelský avatar

Registrován: pon 18. kvě 2009 10:59:11
Příspěvky: 1720
Pokud vím, jako DUMy lze vkládat pouze materiály, které jsou v dostupných formátech a není třeba nakupovat software pro jejich užívání

Materiály vytvořené v softwaru pro tabule, ať už je to Smart, Activ, IWETA či další jako DUMy vkládat nelze

_________________
H.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 8:50:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. říj 2009 17:20:26
Příspěvky: 447
Mgr. Hana Pilařová píše:
Pokud vím, jako DUMy lze vkládat pouze materiály, které jsou v dostupných formátech a není třeba nakupovat software pro jejich užívání
Pro výukové objekty připravené v SMART Notebook či ActivStudio existují prohlížeče. Navíc bezplatná verze ActivInspire umožňuje otevírat a modifikovat soubory obou výrobců. Termín "užívání" je poněkud nepřesný, ne?!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 11:00:45 
Šlo o to, že tyto materiály nenajdeme v DUM a ani je tam nelze vložit. A vysvětlení přišlo, pokud dobře čtu.
Hezké prázdniny ( chcete-li dovolenou) všem!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 14. črc 2010 7:57:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. úno 2010 13:41:43
Příspěvky: 150
O možnosti otevřít to v něčem jiném jsem nevěděl. Můj dotaz byl spíše na samotnou logiku věci. Chápu, že jsou třeba s navazováním dohody s výrobci problémy, jenže proč chrlit aktivity v metaformátech, když je můžu ukládat vesele přímo pro ActivBoard nebo SMARTBoard? Úložiště takových aktivit jsou, proč tedy to hlavní podobnou službu nenabízí?
Ke komerční otázce musím říct, že na mém notebooku běží aplikace SMART Notebook, za kterou jsem neplatil, stáhl si ji a pod slibem, že na mém pracovišti je tabule k dispozici, nainstaloval. Nevím, jak je to s ActivBoard, ale SMART se mi zdá freewareový.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 14. črc 2010 8:17:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 19. kvě 2009 7:40:28
Příspěvky: 102
Dobrý den, dobrá zpráva je, že již příjímáme a budeme zveřejňovat přípravy pro Active Studio. Výrobce ponechal pro české prostředí volně stažitelný software Active Inspire a dokonce jej lokalizoval viz Active Inspire. Takže v tuto chvíli je zhruba pro polovinu učitelů (tužkařů) a jejich přípravy, uvolněn prostor na DUM. Na podzim chceme tuto informaci rozšířit a více představit.

V současné době přijímáme a budeme zveřejňovat přípravy pro IA tabule v těchto aplikacích:
Active Studio
Interwrite Workspace
IWETA


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Interaktivní tabule využívané na českých školách
PříspěvekNapsal: stř 14. črc 2010 15:14:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. říj 2009 17:20:26
Příspěvky: 447
Martin Rusek píše:
Ke komerční otázce musím říct, že na mém notebooku běží aplikace SMART Notebook, za kterou jsem neplatil, stáhl si ji a pod slibem, že na mém pracovišti je tabule k dispozici, nainstaloval. Nevím, jak je to s ActivBoard, ale SMART se mi zdá freewareový.
Na http://vault.smarttech.com/nb10productkey/default.aspx je vyžadován produktový klíč, odkud jste SMART Notebook stahoval?


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron