Pavel Bendl píše:
Jaroslav Vávra píše:
Otázka pro kolegu Bendla:
Téma hydrogeografie má vícehodinovou dotaci. Jak redukujete celý obsah do maturitních 15 minut?
Opět je to otázka na delší povídání, takže se pokusím velmi stručně... U maturity je 15 minut na hydrogeografii opravdu málo (doufám, že mi studenti odpustí), ale konkrétně, na obecnou hydrogegrafii mají studenti na potítku připravené body ke kterým by se měli stihnout vyjádřit a zároveň se tato otázka prolíná do České rep., kde v okruhu "fyzická geografie ČR" je jedním z bodů Hydrogeografie ČR.
Dobry den,
zdravím z Českých Budějovic,
chtěl bych se Vás zeptat na tradiční geografický problém při výuce zeměpisu na středních školách – a sice poměr mezi učivem a časovou dotací fyzické geografie a socioekonomické (sociogeografické), potažmo regionální geografie – jak je to na Vaší škole?
Já jsem zastáncem většího důrazu na socioekonomickou (sociogeografickou), potažmo regionální geografii na středních školách a fyzickogeografickou na základních školách.
Jaká je Vaše zkušenost a názor?
PS: Já mám v maturitních otázkách hydrogeografii spolu s atmosférou v jedné otázce dohromady….Právě proto, aby s dostalo na socioekonomickou a regionální geografii
S pozdravem Václav Chochol