Michaela Hradilová píše:
Velmi mě nápad semináře zaujal, přeji vám ve vašem počínání hodně štěstí. Myslím, že v současné době je důležité některé věci týkající se médií jako takových žákům vysvětlit a nastínit základní problémy, které se tématu týkají.
Ráda pracuji s myšlenkovými mapami, takže na začátek hodiny bych s žáky mapu vytvořila, aby si uvědomili, jaké klady a zápory reklama má. Bohužel nevím, zda jste to již neprobírali v předchozích hodinách. Trochu mi ve vaší hodině chyběla úvaha na téma pro a proti, ale opakuji, že je možné, že jste to již probírali dříve.
Myšlenkové mapy zažívají renesanci téměř ve všech předmětech a osobně jsem jejich velkou příznivkyní. Dají se využít v mediální výchově např. pro vytýčení kladů a záporů televize, reklamy, co nám média dávají, čím nás obohacují, co nám naopak berou, co je to mediální etiketa.... Těch možností je spousta a žáky skutečně motivují a rozvíjejí je v kognitivní oblasti.
Myšlenkové mapy také občas používám, hlavně ve slohu. Reklamě jsme se před natáčenou hodinou věnovali si 2 týdny a pro a proti se nám tam v průběhu povídání objevilo několikrát, i když musím říci, že ne nějak uceleně.