Vlastimil Kudláček píše:
Také zdravím všechny diskutující a musím ještě jednou zopakovat to, co jsem uvedl již v sekci první dojmy - vyučovací jednotka se mi jako celek líbila jak po stránce obsahové, tak i po stránce organizační a velmi příjemně mě překvapil fakt, že se žáci (až na pár výjimek) nebáli komunikovat v cizím jazyce a spolupracovat. Tato forma výuky přináší ale také některé nevýhody - vyučující nemůže být přítomna u všech skupin najednou a může tak mimoděk docházet k tomu, že si někteří žáci zafixují chyby. Také by mě zajímalo, jak při tomto způsobu výuky řešíte rozdílnou úroveň znalostí a dovedností žáků. Děkuji za Vaše reakce.
Vlastimil Kudláček
Dobrý den, pane Kudláček,
zdravím vás a ještě jednou děkuji za váš názor již v sekci "první dolmy".
I v normálním životě mluvíme s chybami, já jsem ráda, že se žáci nebojí mluvit a že neustále nemyslí na správnou koncovku ve slově, ale že se snaží vyjádřit myšlenku, opsat ji, vysvětlit neznámé.

Samozřejmě to s sebou přináší i riziko většího výskytu chyb v mluvení. Tyto chyby se snažíme odstranit v jiných vyučovacích jednotkách, kde procvičujeme ten či onen jev.
Ve svých hodinách se více věnuji slabším žákům, pomáhám jim či připravuji jim doplňkové aktivity.