Jsem jeden z běžných pedagogů na ZUŠ (od tohoto portálu neberu žádné peníze...), a jelikož mám nějaké zkušenosti z diskusních fór jinde, tak jsem se rozhodl trošku v tomto vlákně pomoci svým kolegům...(co možná jako já donedávna mysleli, že tento portál je jen na to co nám kdo chce nanutit a dokazovat nám jak něco děláme blbě...
, omyl...je tu pro nás "předpřipraveno spoustu užitečných nástrojů, jen je objevit a některé co si časem kdo oblíbí, mohou být pro někoho i "koníčkem" a velkou inspirací k naší učitelské práci v umělecké sféře, a hlavně místem setkávání a komunikace s nově nalezenými kolegy ze své branže
... tento portál je místem, kam se mohou obrátit učitelé o pomoc při dotazech ohledně ŠVP, a hlavně kde se i po spuštění výuky dle ŠVP, mohou v budoucnu vzájemně inspirovat a vyměňovat si své zkušenosti a nápady co vám pomáhá při výuce,
"reforma-nereforma, švprvp nešvp nervp", prostě to co obohatí druhé a může naoplátku zaujmout zas vás od druhých kolegů... Že tu toho zatím moc nenajdete, co by se zrovna pro vás zdálo být přínosné??
- záleží na tom JAK kdo hledá...(viz ještě "Návody" a tipy v dalších příspěvcích v tomto vlákně)
- pravda není toho tady tolik jako pro ostatní typy škol, ale nezapomeňte že mají několikaletý náskok před námi ze ZUŠ..!!!
- záleží jen na nás zda sem začnem něco přidávat nebo komentovat (nejlépe věcně bez velkých emocí, něco co může tento portál posunout dopředu k užitku nás všech, konstruktivní kritiku, nejen stěžování si jako chlapi v hospodě a český národ, zvyklý mrzoutsky na vše nadávat...
)
- i kdyby tento portál využil OBČAS někdo jen k nakouknutí, nebo využil jen nástroje "Hledej...", má to smysl
- velkým přínosem může být právě "jen" navázání nových kontaktů s novými kolegy, které ani neznáme...
...a komunikovat nejen se svými známými učiteli přes své maily,Skype,Youtube uživatelské účty apod,...
ale např. se něco dozvědět i
na diskusních fórech (ať už zde nebo jinde-pokud máte tip sem s ním!), zdejších Odkazech, Wiki, Blogách, a dalších nástrojích na tomto portále, který je pro nás učitele přímo k tomu vybaven rozličnými nástroji (
pro začátek doporučuji si prohlédnout nahoře na modrém tlustém pruhu "Odkazy", a hlavně funkci "Hledej.." na tomto portále...časem jistě bude přibývat více materiálu pro ZUŠ v dalších sekcích(modulech) na modrém tlustém pruhu ("DUM"=digitální učební materiály),
pokročilejší pak mrknou na DIGIFOLIO=digitální portfolio,šuplík a sociální síť a mnoho dalšího co umí - viz jiné vlákno diskuse:
viewtopic.php?f=515&t=18269 U mnoha učitelů je samozřejmě určitý ostych prezentovat své otázky na veřejnosti, nebo nechuť věnovat "nějakému zbytečnému teoretizování" svůj volný čas...
Záleží už jen na každém CO SI KDO VYBERE (co se komu více osvědčí) a co bude hledat, zda článek k poruchám učení u dětí, nebo praktický materiál přímo pro výuku, nebo si bude na tomto portále "jen" ukládat a sdílet navzájem své kreativní nápady a pomůcky...atd atd.
Kdo se neptá a nehledá, nic se nedozví a nezíská, "líná pusa holé neštěstí...".
- po registraci a přihlášení (stejně jako u mailu kdo prohlíží maily přes nějaký prohlížeč a zadává login), jsou velmi zajímavé pro JAKÉHOKOLI UČITELE některé funkce ukládání a přehledného třídění odkazů nalezených článků (nazývají to zde tzv."Moje kolekce", a samozřejmě i funkce "Oblíbené"...).
PS: Na tomto portále můžete psát dotazy (klikem na "Diskuse" na širokém modrém pruhu nahoře, a pak klikem na pruh Základní umělecké vzdělávání).
Pouze doporučuju z vlastní zkušenosti před odesláním dotazu nebo nápadu, dát nejdříve tzv."Náhled"-to je hned vedle tlačítka "Odeslat". Odeslání proběhne daleko rychleji, jinak je někdy dost špatně odslatelné..., navíc v Náhledu uvidíte jak bude příspěvek vypadat graficky, můžete něco změnit barevně, tučně, kurzívou apod.).