Alena Literová píše:
Co bych ráda podotkla: (bylo již řečeno) hodina trvala 45,05 minuty, což je nereálné v běžné praxi. (do třídy musíme dojít, zapsat hodinu apod.). Beru tedy toto skutečně jen jako ukázkovou hodinu.
a teď dotazy:
* v druhé části hodiny kolegyně používá pro kontrolu jen frontálně. Užíváte také jiný styl kontroly práce studentů?
* Jak souvisel "blog" s později probíraným Present Perfect? Jaká byla návaznost z minulýcho hodin?
* na konci hodiny byl zadán domácí úkol. Na začátku hodiny ale žádná kontrola předchozího úkolu (pokud nějaký byl) se neobjevila.
Samozřejmě netvrdím, že takové jsou všechny mé hodiny - nechtěla jsem to pojímat jako ideální hodinu (nereálné), ale zároveň to měl být trochu nadstandard - tím chci říct, že zcela běžně se mi stává, že hodinu "zabije" kontrola úkolu, psaní testu a procvičování.
vaše dotazy:
- tento způsob kontroly používám skutečně nejčastěji, vím, že se to kritizuje, ale mně to tak vyhovuje
-blogování, internet, media atd byly tématy, která se prolínaly celou lekcí, v níž byl jako gramatika představen právě present perfect - takže se propojení více než nabízelo, nehledě na to, že v úvodním textu byl právě předpřítomný čas hojně použit
-úkol z předchozí hodiny nebyl zadán, dokončovali jsme předchozí lekci a seznamovali se právě s present perfect. Nezadávám úkoly každou hodinu.