Mgr. Alena Hesová píše:
A ještě mám v zásobě jednu otázku - výuka byla realizací společného integrující tématu (určeného pro hudební i výtvarný) UMĚLECKÁ TVORBA A KOMUNIKACE. Dostává se tento integrující tematický celek do výuky ještě i jinak než v podobě výjezdního kurzu?
Bylo významnou změnou pro výuku výtvarného (a hudebního oboru) zařazení integrujícího tématu do RVP a posléze do ŠVP? Zasáhlo zařazení integrujícího tématu UMĚLECKÁ TVORBA A KOMUNIKACE školní praxi, případně jak se výuka těchto oborů proměnila?
Náročné otázky, jsem si toho vědoma, ale integrující téma pro 2 obory (i když blízké) je novým prvkem RVP, proto mě zajímá odezva z praxe

Přeji dobrý den, odpovím, jak to vypadá u nás na gymnáziu.
Naši učitelé zařadili společné integrující téma do výuky každý do svého předmětu ze svého pohledu. Některým věcem jako nevýtvarník nehudebník úplně nerozumím, ale třeba "uvědomuje si význam osobně založených podnětů na vznik estetického prožitku;..." je zařazeno celkem loicky ve výtvarné i v hudební výchově.
Nic podobného, jako jsme viděli v hodině, nerealizujeme - možná je to ale dobrá inspirace.
Děkuji za ni!