Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Monitorovací zprávy
PříspěvekNapsal: ned 01. led 2012 17:45:25 
Člen Rady starších

Čeká nás to všechny, někteří již mají zkušenosti s prúběžnou MZ .. podělíte se s námi o ně?

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

Předmět příspěvku: Re: Monitorovací zprávy
PříspěvekNapsal: ned 01. led 2012 20:35:34 

Je potřeba se obrnit trpělivostí. Systém Benefit není z nejživějších. :D

Text dejte přečíst nezaujaté osobě, aby jej pochopila. Když tomu nebude rozumět, raději pasáž přepište.

Jinak jde o cvik. Pátou už jsem psal na jeden zátah. :-)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 19:46:08 
Člen Rady starších

Díky příspěvku ve vedlejším fóru tu už nějakou dobu studuju strukturu příloh a jejich značení a také dokladování a prokazování

Zatím hodně nadávám a vyvstalo mi už taky několik dotazů

- Vykazujeme pouze hotové sady - za hotovou sadu se považuje tedy nejen vytvořená, ale i odpilotovaná sada, u které tím pádem mohu dokladovat zápisem v TK, že materiály byly použity?

- Jak je to u MI počet podpořených osob u šablon inovací, jestliže jedna sada obsahuje materiály určené pro různé třídy (ročníky)? Započítám tedy 13 šesťáků, 10 sedmáků a 13 osmáků, jestliže ověřili ty materiály, které byly určeny pro jejich třídu a vykážu 36 podpořených osob?

- V naší běžné škole s velkým počtem dětí se speciálními vzdělávacími potřebami mě docela porazilo, že máme do MI tyto děti vykazovat zvlášť. Je to tak nebo čtu blbě? (v tom případě mi u našeho záznamového archu chybí kolonka)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 21:49:56 

Kromě příruček je docela užitečné si přečíst na stránkách mšmt odpovědi na nejčastěji kladené otázky - oni je tam třídí a archivují a v podstatě tam máte odpověď na vše, na co jste se nyní ptala ;)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 22:18:57 
Člen Rady starších

pročítám Českou školu, pročítám stránky ministerstva .. občas mám pocit, že někde někdo předpokládá, že budeme stále jen něco pročítat a studovat ... otázka je, kdy budeme tvořit a učit

v určitou chvíli je pro mě opravdu lepší (rychlejší) se zeptat, než hledat a studovat další a další materiály

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: úte 03. led 2012 20:31:34 

A to tvoříte zjednodušenou monitorovací zprávu v projektu EU PES...

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: úte 03. led 2012 21:38:29 
Člen Rady starších

Ano

Nemám problém s tím, že je třeba MZ vytvořit
Problém mám s tím, že se podmínky neustále mění a co platilo včera, je dnes již kdesi, co včera stačilo, dnes už nestačí

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: ned 15. led 2012 15:00:52 
Člen Rady starších

Dotaz k vykazování DVPP v MZ:

V příručce žadatele/příjemce se o DVPP píše toto:
Specifikace DVPP:
Součet všech hodin vzdělávání během realizace projektu musí být v rozsahu min. 8 hodin. Vzdělávací program mohou pedagogičtí pracovníci absolvovat prezenčně nebo kombinovanou formou (kombinace e-learningu a prezenční formy).

Příklad:
škola si vybrala jedenkrát šablonu např. I/3 a má tedy proškolit dva pedagogy a doložit dvě osvědčení .. těch 8 výše zmíněných hodin se vztahuje na jedno osvědčení (tedy jedno školení v rozsahu minimálně 8 hodin) či na dvě (např. dvě učitelky absolvují stejné školení každá v rozsahu 4 hodin)?

V případě, že osm hodin je vztaženo k jedné osobě, může tato osoba absolvovat dvě školení s menším rozsahem tak, aby to dohromady dalo minimálně 8 hodin?

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: úte 17. led 2012 16:44:02 

Za jak dlouho vám byla 1. monitorovací zpráva schválena, já jsem napjatá jak struna, jeslti jsem to dobře vyplnila? ;)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: úte 17. led 2012 20:55:24 
Člen Rady starších

Mgr. Hana Pilařová píše:
Příklad:
škola si vybrala jedenkrát šablonu např. I/3 a má tedy proškolit dva pedagogy a doložit dvě osvědčení .. těch 8 výše zmíněných hodin se vztahuje na jedno osvědčení (tedy jedno školení v rozsahu minimálně 8 hodin) či na dvě (např. dvě učitelky absolvují stejné školení každá v rozsahu 4 hodin)?

V případě, že osm hodin je vztaženo k jedné osobě, může tato osoba absolvovat dvě školení s menším rozsahem tak, aby to dohromady dalo minimálně 8 hodin?

Odpověď kolegy, která vychází z Příručky pro základní školy – žadatele a příjemce 1.4 OP VK“, oficiálního dokumentu MŠMT, který mají všichni příjemci peněz z OPVK 1.4 k dispozici. :
"V rámci projektu OP VK 1.4 jsou na další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) určeny (pomíjím teď cizí jazyky) tyto šablony:
I/3 – rozvoj čtenářské a informační gramotnosti, III/3 – digitální technologie, IV/3 – rozvoj matematické gramotnosti, V/3 – rozvoj přírodovědné gramotnosti, VI/3 – rozvoj finanční gramotnosti.
Pro všechny uvedené šablony jsou předepsány stejné podmínky pro jejich naplnění.

Požadovaným výstupem každé šablony jsou dvě osvědčení o absolvování kurzů DVPP. Podmínkou je, že kurz musí být akreditovaný MŠMT, časový rozsah je min. 8 hodin – myslí se tím součet hodin za oba kurzy dokladované v rámci jedné šablony (jsou tedy možné např. varianty 2 + 6, 4 + 4, 3 + 5 hodin a podobně). Tyto dva kurzy může absolvovat jeden učitel, nebo to mohou být dva učitelé (každý učitel jiný kurz nebo oba učitelé stejný kurz). Sledovaným závazným výstupem projektu jsou právě ona dvě osvědčení o absolvování kurzu. Jestli to byl jeden nebo dva učitelé se pouze projeví při psaní monitorovací zprávy (monitorovací indikátor počet podpořených osob).

Osvědčení o absolvování kurzu musí obsahovat název a obsah kurzu, jeho pořadatele, číslo akreditace MŠMT, hodinovou dotaci, jméno účastníka a jeho datum narození. Účastník kurzu musí být zaměstnancem (pedagogický pracovníkem) školy – příjemce dotace, která ho platí z prostředků projektu OPVK 1.4.

Je možné sloučit několik šablon a vytvořit tak například program na dvoudenní výjezd nebo celodenní školení. Je ale pak potřeba toto školení naporcovat na (nejlépe 4 hodinové) moduly, za každý modul se pak vydá osvědčení podle výše popsaných pravidel.

Být na Vašem místě, asi bych sestavil seznam čtyřhodinových seminářů, které jsem schopen zaštítit akreditací MŠMT, a tento seznam rozeslal základním školám ke zjištění jejich zájmu (zájem = jaký seminář a kolik učitelů). Asi bych tam uvedl, že je možné tyto semináře smysluplně řetězit (podle úvahy pořadatele nebo podle požadavků školy) – výsledkem by pak byly semináře odpolední (4 hodiny), celodenní (2-3 x 4 hodiny) nebo víkendové (5-6 x 4 hodiny). Vše je pak možno uhradit z prostředků šablony V/3 (šablona přináší škole 3.934 Kč, po odečtení 20% na administraci projektu je to cca na jeden 4-hodinový kurz 1.570 Kč – prostředky se ale nesledují po šablonách, lze je vzájemně přesouvat mezi šablonami, takže cena za seminář se uvedeným nemusí řídit, škola může prostředky použít i na cestovní náhrady)."

V závěru kolega radí:
"Ještě si vybavuji, že jsem z MŠMT před časem dostal e-mail se jmény jejich oficiálních lektorů pro OPVK (tuším, že to bylo po krajích ČR) – možná na Váš dotaz jejich jména a kontaktní údaje Vám MŠMT zašle."

Ale vraťme se k monitorovací zprávě a dotazu Terezy Chaloupkové...

Naposledy upravil Pavlína Hublová dne stř 15. úno 2012 19:17:58, celkově upraveno 1

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku: 1, 2  Další