Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dotaz jak o prázdninách
PříspěvekNapsal: pát 26. dub 2013 12:18:57 
Dobrý den, máme k vám dotaz. Během letních prázdnin uzavíráme naší školku na dobu 5ti týdnů. A to z důvodu čerpání řádné dovolené všech zaměstnanců (hlavně však pedagogů), kteří i tak mají problém si celou dovolenou vyčerpat v kalendářním roce). Letos nastal problém s naším zřizovatelem. Vznikly dotazníky pro rodiče, aby se termín uzavření MŠ přizpůsobil většině rodičů. Ano, to chápeme, ale přesto se obáváme, že nám tento termín uzavření zkrátí zřizovatel jen na 4 týdny. Dále zřizovatel plánuje velkou rekonstrukci (zateplení celé budovy MŠ). A jelikož nám prý sehnal peníze z EU, požaduje od všech zaměstnanců, aby se o svou dovolenou vystřídali a zajišťovali otevírání a zamykání celého objektu,tím tak umožnili přístup stavební firmě. Jsme povinni na vše ze strany zřizovatele přistoupit? Není snad naše dovolená k tomu, abychom si mohli odpočinout či odcestovat? Ptáme se, nestačilo by, aby ředitelka MŠ sepsala dohodu mezi stavební firmou (majitelem firmy) ohledně klíčů? Jednalo by se o jeden vchod, kvůli odběru vody. Všechny ostatní prostory by byly řádně uzamčeny! Či si má zajistit dozor zřizovatel, kterému vlastně budova MŠ patří? Poznámka: Jsou dva měsíce před prázdninami, a nikdo ze zaměstnanců MŠ ještě neví, kdy bude školka uzavřena a která stavební firma se k nám chystá! Můžeme si dovolit někam odcestovat, když za námi zřizovatel nestojí? Prosíme zda by nám někdo s podobným problémem dokázal poradit. Děkujeme kolektiv MŠ


Nahoru
  
 
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

 Předmět příspěvku: Re: Dotaz jak o prázdninách
PříspěvekNapsal: sob 27. dub 2013 16:05:35 
Offline
Člen Rady starších
Uživatelský avatar

Registrován: stř 07. črc 2010 7:04:19
Příspěvky: 349
Milé holky, zřizovatel Vám nařizovat ze zákona nemůže, ale je celkem jasné, že hlavou proti zdi nemůžete. Dovolenou případně nařizuje ředitel. Východiskem je předání toho jediného klíče zřizovateli, který má jistě v létě obecní zaměstnance- ostatně zřizovatel nejspíš bude práci kontrolovat....Toto by snad mohla paní ředitelka nějak vyjednat, otevírání školky během úprav a v době dovolené rozhodně není Vaše práce ( i když paní ředitelka nejspíš bude také sledovat průběh prací a do školky chodit bude i mimo pracovní dobu).
Obávám se však, že pokud bude zřizovatel trvat na otevření školky, mnoho nezmůžete. Obvykle je zřizovateli úplně jedno, že nevyčerpáte dovolenou ( argumentuje tím, že jí máte stejně moc)- pokud se nemůžete nějak rozumně vystřídat při prázdninovém provozu, budete muset školku zavírat o všech vedlejších prázdninách. My jsme se po mnoha letech velkých tahanic dohodli se sousední vsí a najednou není problém, že obě školky běží jen 14 dnů, rodiče si mohou děti na počátku a na konci prázdnin umístit, pokryjí měsíc- ale upřímně- mnoho jich to nedělá, maximálně toho využívají tak tři rodiny z obou vsí, kde dříve nebylo možné školku uzavřít na déle než 4 týdny....Je to všechno o lidech, ale pokud se nebude chtít zřizovatel dohodnout, budete se muset podřídit a čerpat zbytek dovolené během školního roku- a to také zřizovatele nedojme.


Nahoru
 Profil  
 
Hodnocení článku : 5
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: