Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Povídání bez cíle
PříspěvekNapsal: pon 28. zář 2009 18:53:36 

Dobrý večer, zdravím Bohunku a VELMI JÍ CHÁPU !
Pracuji ve speciální třídě mateřské školy a můj pohled na svět je už skutečně filtrován neustálým posuzováním toho, jestli by se to či ono / v obchodě, v přírodě, v domácnosti, na dovolené ... / nehodilo jako názorná pomůcka pro školkové žáčky. A světe, div se, ono se toho hodí tolik !!!
Na téma podzim teprve - já zítra potáhnu do školky červené jablíčko, zelenou hrušku a modré švestky / básnička = názorná ukázka i s ochutnávkou /, smrkové šišky v původním stavu a další ohlodané veverkou, hříbek i krásnou muchomůrku - budeme vytvářet z kousků barevného papíru ...
dost, ušetřím vás výčtu obsahu své obrovské tašky, jen mě potěšilo, že je nás takhle "postižených" víc.
Mimochodem, Bohunko, můj manžel už mě sám upozorňuje, co by se mi ještě mohlo hodit ;).
Zato dcera, když nemůže doma najít nějaké své věci, mě přijde nenápadně navštívit do školky a po očku pátrá .. ;)
M.Králová

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 15:36:16 
Člen Rady starších

Mé milé kolegyně,
naprosto mě dojímá, jak jsme my učitelky naprosto stejné a na věku vůbec nezáleží, jak neustále podvědomě i když odpočíváme myslíme na svou práci.
Tak já jsem si o prodlouženém víkendu nasbírala trochu prázdných ulit od hlemýžďů, které mám naložené v kýbli ve vodě a chystám se je s dětmi různě pomalovat a ozdobit tak náš podzimní stůl :D
Hezký den všem

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 19:23:02 
Člen Rady starších

No, děvčata, mám z vás radost :D .
O to větší, že nejsem sama postižená :mrgreen: . Míšo, ulit od šneků už mám také plný lavor. A něco Ti poradím. Hezčí je malovat na ně tuší než obyč. barvami. A úplně super vypadá, když detaily dokreslíte barvičkami na sklo ;) .
Mne teď čeká škola v přírodě na Hrčavě. Vše bude v indiánském duchu. Pěkně prosím, nemáte někdo nějaké ověřené nápady na toto téma? Nebo odkazy na zajímavé stránky? Díky předem :!:

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: stř 14. říj 2009 17:30:53 
Ahoj Bohunko,
Váš příspěvek mě pobavil, protože u nás ve speciální škole léta visel na nástěnce výstřižek z Učitelských novin, kde byly barevně vyvedené statistické údaje z praxe - a sice že dlouholeté učitelky končí dvěma způsoby: buďto na psychiatrii nebo v protialkoholické léčebně. Sama sebe už jste několokrát nazvala "postiženou" a teď ten panák od manžela... no aspoň v něm máte podporu / v manželovi, ne v panáku.. i když ... ;) .
/ Doufám, že to ode mě berete opravdu jen jako vtípek, jsem na tom velmi podobě, už jsem Vám osobně odepisovala jednou /.
Já měla dnes ve školce " jen " 14 dětí - to znamená všechny, ale ve speciální třídě, což je na hranici únosnosti. A důvod? Ony totiž chodí rády do školky, takže si za to s kolegyní můžeme samy! ;)
Zdravím Vás i ostatní kolegyně, přeju nám všem hodně sil a dobrých nápadů.
Milena K.

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: stř 14. říj 2009 17:33:01 
P.S. odpověď byla na Bohunčin jiný příspěvek, netýká se ulitek, nějak jsem se ocitla jinde. Tak kdo chcete vědět, jak to ta B. má, hledejte... ;) M.K.

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: pát 06. lis 2009 16:55:46 
Člen Rady starších

Zdravím Vás, milé kolegyně.
Nedá mi, abych se nevypovídala z jedné naší hezké akce, která proběhla včera ve večerních hodinách. Chtěla jsem tento příspěvek původně vložit do tématu "Týdenní plány", ale už je asi uzavřen. Jedná se o akci "Zamykání lesa", kterou každoročně pořádáme. Zveme na ni rodiče, myslivce, partnery školy, děti ze ZŠ apod. Letos jsme začali povídáním pana Podzima ( p. uč. v kostýmu), pokračovali společnými verši, písněmi, čarováním, děti sypaly pod strom listí, aby nezmrznul,...Pak přišla na scénu paní Zima ( já v kostýmu) a vše pokryla bílou peřinou ( tedy - záclonou :roll: ). Pak jsme se vydali společně k blízkému lesu, abychom jej uzamkli. Děti si na cestu svítily lampičkami a lampiónky a zvířátkům nesly něco dobrého na zub. Když jsme odříkali známou říkanku "Zamykám, zamykám les...", odtroubili myslivci halali. To byl pokyn, abychom se vrátili zpět na zahradu, která nás vítala rozsvíceným stromem ( zajistila jedna místní osvětlovací firma). Děti se potěšily pohledem na rozžatá dýňová strašidla, obdržely p. kuchařkou upečený koláč a šly se koukat na pohádku promítanou pod širým nebem. Na rozloučenou ještě dostalo každé dítě jablíčko.
Omlouvám se, pokud se vám zdá tento příspěvek dlouhý, ale já jsem to musela vykřičet někam do éteru - že se nám zase jednou vydařila skvělá akce :D .
Chtěla jsem přiložit foto, ale nedaří se mi ho zmenšit :oops: . Budu se pokoušet dál :mrgreen: :roll:

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: pát 06. lis 2009 18:11:18 
Člen Rady starších

Bohunko,
to musela být príma akce, je to fajn když si každá MŠ udržuje své tradice - akce.
Kdyby si měla možnost sem dát nějaké foto, tak bych se ráda podívala. :P
Přeji spoustu dalších vydařených akcí :D

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: sob 07. lis 2009 21:40:16 
Člen Rady starších

Ahojky Míšo,
nějaké fotky jsem vložila do DIGIFOLIA - sekce předškolní vzdělávání / soubory ;) .

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: sob 07. lis 2009 21:48:05 
Člen Rady starších

Jé, to je skvělé. Už se tam běžím podívat. :D

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

PříspěvekNapsal: čtv 12. lis 2009 20:07:59 
Člen Rady starších

Tak vám povím, děvčata,
občas závidím těm ze sekce základní a dál. Je jich tam spousta a vždy se najde někdo, kdo něco přidá do diskuze. Jak jsem tak pochopila, v předškolce jsem zůstala z profese snad jen já a Míša, ale ta má povinnosti spíše v odborném vzdělávání, a občas sem někdo zabrousí z jiných "dimenzí" :cry: . Jak já bych si ráda povídala a vyměňovala zkušenosti :geek: . Mileno, Radko, Marcelo! Kde jste :?: Je tady nějak smutno :idea: :mrgreen:

PS: Janička promine, ta sem patří samozřejmě automaticky :D .

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku :

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku: Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další