Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pedagogické minimum pro učitele angličtiny
PříspěvekNapsal: úte 04. úno 2014 23:24:53 
Vzhledem k tomu, že od příštího roku snad skutečně začne natvrdo platit zákonem dané pravidlo, že každý učitel musí mít pedagogické vzdělání, budou mít, zdá se mi, někteří učitelé angličtiny problém.
Jakým typem studia a kde byste řešili následující situaci?

Mám vysokou školu s inženýrských titulem.
Několik různých certifikátů hodnotících mou úroveň angličtiny plus TEFL - mezinárodně uznávaný kurz pro učitele angličtiny. Učím 10 let, z toho prvních pár let dospělé v jazykové škole, větší polovinu na střední škole.

Už nějakou dobu zkoumám různé studijní obory a mám dojem ,že institut pedagogockého minima už snad jako takový neexistuje.
Objevila jsem několik oborů v rámci celoživotního vzdělávání, které by mohly zdánlivě vyhovovat, ale vždycky narazím na nějaký problém.

Dá se studovat Angličtina pro učitele střední školy - ovšem jako rozšiřující obor, kde je tudíž základním předpokladem již vystudovaná PedF s jinou aprobací než aj.

Nebo se dá studovat obor Učitel střední školy - ten je ovšem určen pro učitele odborných předmětů relevantních k předchozímu studiu.

Obojí v rámci celoživotního vzdělávání, čili v rozsahu třeba dvou, tří semestrů.

Pak se dá samozřejmě začít studovat klasický bakalářský, resp. magisterský obor. Ovšem kdybych si chtěla opravdu dodělat aj na peďáku, musela bych prezenčně. Dálkově jsem ji nenašla. A prezenčně studovat se mi vzhledem k rozjeté praxi a několika maturitními třídami před sebou moc nechce.

Víte někdo o nějakém oboru, který by splnil účel? Doplnil pedagogické vzdělání, byl by dálkově a dal by se s tím oficiálně učit jazyk? Určený optimálně pro střední školu, neb studovat dálkově učitelství pro první stupeň se specializací na angličtinu (což dálkově lze) mi nepřijde v daném případě úplně smysluplné.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Hodnocení článku : 5
Hodnotit příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: