Pavel Daniš píše:
Slyšel jsem o této možnosti, ale ve své podstatě by si měli učitelé uvědomovat, že přece něco vystudovali, že jsou zdatní ve svých oborech, že jsou pedagogicky a hlavně lidsky dovední a pokud bych v těchto základních vzdělávacích a výchovných schopnostech a dovednostech zklamal, tak by mě hamba fackovala.
Dobrý den,
nevím, zda jsem Vás dobře pochopila. Rozumím tomu tak, že si myslíte, že učitelé nepotřebují žádnou další speciální průpravu pro to, aby zvládali psychopatologické jevy ve škole? Proč si myslíte, že jim k tomu stačí, že studovali pedagoickou fakultu? Nebo jste to myslel jinak?
Pavel Daniš píše:
A metoda kaučingu? Pokud bych zohlednil profesi učitele, výchovného poradce apod. s kaučováním, tak mě to nejde nějak dohromady. Pokud člověk na to nemá, i když má tři VŠ, tak to prostě nemá dělat. Žáci okamžitě odhalí, co je hrané a co ne, co je profesionální nebo amatérské, lidské nebo nelidské, ......... apod. a učit, vychovávat dle nějakého vedení, kaučingu, mě připadá nevhodné. A to ještě nemusím/te znát osobnost, odbornost, lidskost,....... a další jiné potřebné hodnoty u osoby, která provádí kaučing, natož abychom mohli posoudit, zda ten či onen kaučing dělá správně nebo ....... a poté, že mé výchovné, pedagogické a ....... schopnosti jsou teď OK.
V tomto projektu, jak jsem pochopila, se učitelé naučí základy koučovacího přístupu, který jim může pomoci zvládat některé situace se žáky. Proč si myslíte, že koučování a práce učitele nejde dohromady?