Janek Wagner píše:
pod Dobešovým vedením úředníci MŠMT, kteří zlikvidovali na popud vám podobným kurikulární ústav s odborníky, kteří vám nevyhovovali.
Podsouvat oponentům v diskusi vlastní metody je hanebné a podlé.
1. Texty pana Sárköziho jsou tady a každý čtenář si může přečíst, zda se cítí nebo necítí povolaný hodnotit odbornost svých partnerů v diskusi, stejně jako své schopnosti. Váš útok je logicky chybný. Říkáte, že likvidaci kurikulárího ústavu iniciovali nějací "mně podobní" (nejspíš asi nějací plešatí brejlatí, soudím), a v hned v další větě označíte tyto metody "za mně vlastní". Nikdy jsem žádný tým na ministerstvu nevybíral, neschvaloval, o žádných personálních věcech nerozhodoval. Moje hlavní vina v této věci spočívá nejspíš v tom, že jsem ochoten spolupracovat i s těmi učiteli, řediteli, odborníky z rezortních ústavů a úředníky, kteří mají jiné názory než jedno křídlo pedagogické veřejnosti.
Nechci v této diskusi řešit všechny otázky českého školství, své stanovisko jsem záměrně napsal jinde a pokud mi ještě někdo chce sdělit, co si o mně v této souvislosti myslí, prosím ať směřuje své komentáře sem
http://dvorak-blog.eduin.cz/aby tato diskuse zůstala u problému gramotnosti.
2. Text Strategie, o kterém je tato diskuse, zpracovali v podstatných částech pracovníci právě z nástupnické instituce ústavu, o kterém píšete, a to ti, kteří s J. Dobešem myslím nemají nic společného. (Sice se tady k tomu zatím nepřihlásili, ale tohle asi mohu říct.) Jistě tato informace částečně rozptýli obavy , zda byla strategie tvořena odborníky.
Že tam chybí některá jména lidí, kteří koncipovali minulou reformu, považuju za správné, protože Strategie vlastně kompenzuje nedostatky reformy, viz výše o nejednoznačném výkladu dokumentu v otázce gramotností, viz zkušenosti s chybami při implementaci apod.