Jindřich Strejček píše:
Pavlíno, přemýšlela jste jako elementaristka nad využitím interaktivní tabule pro průpravné cviky k rozvoji písařský dovedností dětí? Když jsem učil v první třídě, interaktivní tabule jsem ještě neznal. Vzpomínám si na jednu aktivitu s dětmi v hodinách psaní. Měl jsem na boční stěně nalinkovanou obyčejnou černou tabuli. Vždy před nácvikem psaní do písanek jsem pozval děti, které písmeno nejprve opisovaly na tuto tabuli. Společně jsme si pak ukazovali, kde je co správně a naopak kde jsou jaké chyby. Když jsem se sekal s interaktivní tabulí zvažoval jsem, zda by se nedala využít nějakým podobným způsobem.
Používáme zcela samozřejmě

Ulehčuji si práci: pomocí vizualizéru "naskenuji" stránku z písanky, kterou budeme psát - děti postupně chodí k tabuli a obtahují vzory písmen, slabik a slov...
Když se učíme nové písmeno, mohu z dálky komentovat (a ústně vést) žáka ke správnému postupu. Ten slovník je takový dětský, náš, ale zabírá. Takže např. malé v: šneček leze nahoru - spadne do dolíku, opatrně vyleze a písmenko zakončíme krátkou ručičkou

Báječné to bylo, když jsme dělali grafomotoriku - žádné lepení plakátů a flipchartů na zeď! Prostě jen IT a prstík společně s celou rukou až k rameni pracuje. Bezva!